PMT logo

Odaberite prave alate iz našeg svestranog izbora dodataka namjenski dizajniranih za cjelogodišnju upotrebu, a vaš će Avant utovarivač isporučiti rezultate na koje možete biti ponosni. Zimi, oranje i brušenje; u proljeće metenje i pranje; njega travnjaka ljeti i skupljanje lišća u jesen. Avant nudi učinkovit i višenamjenski sustav za sve vaše potrebe tijekom cijele godine.


Mlin za panjeve

Avant mlin za panjeve

Avant mlin za panjeve je učinkovit i jednostavan za rukovanje sredstvom za uklanjanje panjeva. Rezna ploča je postavljena poprečno u odnosu na utovarivač, što znači da drvni otpad baca na desnu stranu – otpad ne leti na operatera ili utovarivač. Osim toga, brusilica za panjeve je opremljena zaštitnim gumenim poklopcem koji sprječava letenje drva.

Brušenje se događa pomicanjem brusilice naprijed-natrag što znači jednostavnu kontrolu s pogonskim pedalama utovarivača – ili nagibom ploče za brzo pričvršćivanje, a bočna montaža rezne ploče jamči izvrsnu vidljivost radnog područja. Rezni zubi imaju tri rezna ruba: kada zub postane tup, njegov pričvrsni vijak se lako otvara i okreće zub tako da se koristi oštar rezni rub.

 • Opremljen diskom za rezanje ø 540 mm sa 20 kom zamjenjivih zubaca
 • Zubi imaju tri rezne ivice – kada zub postane tup, može se okrenuti kako bi se dobio novi oštri rezni rub
 • Izvrsna preglednost radnog područja, jednostavan za rukovanje
 • Gumeni amortizer na nosaču za brzo pričvršćivanje smanjuje vibracije na utovarivaču i čini rad lakšim
 • Potporni ležaj na reznoj ploči, smanjuje torzijske sile


Vitlo

Avant vitlo

Hidraulično vitlo Avant omogućuje vuču svih vrsta predmeta (npr. trupaca, stupova, čamaca) s mjesta gdje se ne može voziti sa strojem.

Vitlo je opremljeno sigurnosnom mrežom, 30 m žičanog užeta i kukom za vuču. Pokreće ga snažan hidraulični motor i montira se na Avantovu ploču za brzo pričvršćivanje. Korištenje vitla je jednostavno, s njim se može lako nositi jedna osoba. Upravljačka poluga pomoćne hidraulike se prebacuje u kontinuirani protok (položaj zaključavanja) s vozačevog sjedala, čime se žičani bubanj oslobađa tako da se žica može izvući rukom. Kada je žica pričvršćena za željeni predmet, operater se vraća na vozačevo sjedalo i okreće polugu pomoćne hidraulike u suprotnom smjeru, a vitlo počinje namotavati uže. Vitlo se zaustavlja čim se otpusti upravljačka poluga pomoćne hidraulike.

 • Snažno i kompaktno hidraulično vitlo za razne zadatke
 • Vitlo je montirano izravno na Avantovu ploču za brzo pričvršćivanje, tako da također možete koristiti granu za podizanje materijala s vitlom.
 • Opremljen valjcima za vođenje žičanog užeta


Škare za stabla

Avant škare za stabla

Avant škare za stabla su učinkovita i korisna sjekača drveća, namijenjena za prorjeđivanje šuma, krčenje drveća i slične poslove gdje je potrebno sjeći manja stabla. Snažna hvataljka čvrsto hvata deblo, a hidraulički cilindar gura nož za rezanje uz deblo i reže ga. Stablo se tada lako i brzo uklanja uz Avant. Ako je potrebno, oštrica za rezanje može se okrenuti za 180 stupnjeva kako bi usmjerena unatrag. To znači da se ne reže i da se jedinica može koristiti samo kao hvataljka.

 • Snažan rezač stabala za max. Stabla promjera 190 mm
 • Izvrstan alat za prorjeđivanje šuma, krčenje drveća itd.
 • Zahvaljujući snažnoj grabi stablo je lako odnijeti s Avantom
 • Može se koristiti i samo kao hvataljka, okretanjem noža za rezanje unatrag


Grabilica za trupce za teške uvjete

Avant grabilica za trupce za teške uvjete

Snažan hvatač za trupce za kupce koji moraju često premještati debla, trupce itd. Grabilica čvrsto hvata drvo, a niži zupci su također bolje oblikovani za hvatanje većih stabala.

 • Snažna hvataljka za trupce, također za profesionalnije i češće rukovanje trupcima
 • Izdržljiv dizajn omogućuje hvatanje i većih stabala
 • Također je moguće hvatanje i transport većeg kamenja i sličnih predmeta


Grabilica za trupce

Avant grabilica za trupce

Avant hvataljka za trupce montira se na Avant paletne vilice. Pomoću hvataljke za trupce možete podizati i transportirati pojedinačne trupce ili manje snopove drva. Grabilica je opremljena snažnim hidrauličnim cilindrom i stoga može podizati i veće kamenje, kao i grane, stupove ograde i slične predmete.

 • Jednostavna montaža na paletne vilice
 • Osnovni dodatak za ograde i radove u šumi
 • Također je moguće hvatanje i transport kamenja i sličnih predmeta

Također zahtijeva:

 • Paletna vilica 850 mm (A21047) ili
 • Paletna vilica 1100 mm (A21039) ili
 • Paletne vilice 1200 mm (A36589)


Grabilica za drvo

Avant grabilica za drvo

Grabilica za drvo je dodatak koji vam omogućuje hvatanje stabala, grana, drvnog otpada, rubnog kamena itd. te ih transportirati uzduž i poprijeko. To omogućuje prolazak kroz uska mjesta i s dugim trupcima i omogućuje utovar na prikolicu ili na hrpu u bilo kojem smjeru.

Grabilica za drvo dostupna je ili s hidrauličnim rotatorom ili kao slobodno rotirajuća verzija. Ako je utovarivač opremljen upravljačkom palicom sa 6 ili 8 funkcija, svim funkcijama grajfera s hidrauličnim rotatorom (otvaranje/zatvaranje, rotacija) može se upravljati prekidačima na opcijskom paketu sklopki Opticontrol.

 • Višenamjenski grabilica za prijevoz i utovar stabala, grana, rubnjaka itd.
 • Rotirajući grabilica omogućuje transport i po dužini - omogućava prolazak kroz uska mjesta s dugim balvanima i olakšava rad u gustoj šumi
 • Dostupan s hidrauličnim rotatorom ili kao slobodno rotirajuća verzija


Grabilica za drvo za teške uvjete rada

Avant grabilica za drvo za teške uvjete rada

Grabilica za teške uvjete rada opremljena je jačom granom i hidrauličnim rotatorom te većom hvataljkom. Namijenjen je posebno za Avant 700 i 800 serije.

Komplet za drvorede koji se montira na granu također je standardna značajka.

Prilikom rezanja stabla možete gurnuti stablo njime ako je potrebno, umjesto da gurate rukom. Također je moguće pričvrstiti uže na nosač na kompletu koji omogućuje vuču trupaca povlačenjem s utovarivačem.

 • HD grabilica s jačom granom i rotatorom te većom grabicom
 • Arborist set kao standard
 • Namijenjen posebno za serije 700 i 800


Rezač/cjepač trupaca

Avant rezač/cjepač trupaca

Avant rezač/cjepač trupaca je vrlo učinkovit stroj za izradu drva za ogrjev. Kombinira lančanu pilu i hidraulički cjepač.

Lančana pila s hidrauličnim pogonom reže trupce, nakon rezanja trupac automatski pada na stol za cijepanje gdje hidraulički cilindar gura trupac na oštricu za cijepanje. Položaj oštrice za cijepanje može se podesiti prema promjeru trupca. Rezač/cjepač trupaca opremljen je sustavom podmazivanja s vlastitim spremnikom ulja za podmazivanje lanca pile. Dostupan s podloškom za hvatanje trupaca ili s transporterom za istovar (za serije 400-800). Ispusni transporter se također može naknadno ugraditi.

 • Snažan i siguran procesor dnevnika
 • Automatizirane funkcije čine rad sigurnim i učinkovitim
 • Dostupan s pladnjem za hvatanje ili s transporterom za pražnjenje


Usitnjavač drva CH100

Avant usitnjavač drva CH100

Usitnjavač drva CH100 je kompaktni i robusni usitnjavač s diskovima koji radi i na Avant 200 serijama 2 i 400 serijama. Njime možete cijepati grane i mala stabla promjera do 100 mm - idealan alat za usitnjavanje drva u manjem obimu. Za usitnjavanje i ubacivanje drva brinu se dva noža i nakovanj. Ubacivanje drva je ručno.

 • Robusni i kompaktni usitnjavač radi i na 200 seriji 2 i 400 seriji
 • Izvrstan alat za usitnjavanje grana i malih stabala
 • Ručna rotacija žlijeba za dovod i pražnjenje (može se okrenuti za pražnjenje udesno ili ulijevo)
 • Opremljen sigurnosnim sustavom zaustavljanja


Usitnjavač drva CH180

Avant usitnjavač drva CH180

CH180 usitnjavač drva je učinkovita i moderni usitnjavač s diskovima, opremljen s 4 oštrice i namijenjen za Avant 600-800 seriju. Zahvaća suho granje, grane i krošnje drveća promjera do 180 mm i stvara 12 mm dugu sječku. Materijal se ručno ubacuje u dovodni žlijeb, ali je usitnjavač opremljen hidrauličnim ulagačima valjcima i Smart Feed sustavom koji prati brzinu vrtnje rezne ploče. Ako je npr. previše drva utovareno u ulazni žlijeb i brzina diska se znatno usporava, valjci se malo okreću što sprječava blokiranje i zaustavljanje usitnjavača. Podešavanja Smart Feed sustava također se mogu programirati ako je potrebno.

Ispusni žlijeb se može zakrenuti ručno za 290°, a visina bacanja se može podesiti i ručno. Zahvaljujući modularnom dizajnu održavanje je jednostavno, a s ispusnim žlijebom okrenutim u transportni položaj, CH180 je kompaktan paket.

CH180 je u skladu s najnovijim EN 13525 standardom za usitnjavače drva. Zadovoljava kriterije standarda glede razmaka između dovodnog žlijeba i lopatica (min. 1500 mm), a dno usisnog žlijeba mora biti najmanje 600 mm iznad tla. Sustav kontrole rotacije Smart Feed također uključuje električni prekidač za zaustavljanje u nuždi.

 • Snažni usitnjavač drva za profesionalnu upotrebu
 • Smart Feed hidraulički sustav za dovod i praćenje brzine reznog diska (kontrola uvlačenja bez stresa) čine usitnjavanje lakšim i učinkovitijim
 • Zadovoljava zahtjeve najnovijih sigurnosnih standarda za sjekače drva, uključujući električni prekidač za zaustavljanje u nuždi

Video prezentacija

Zainteresirani za suradnju?

Karakteristike


AVANTMlin za panjeve
Promjer reznog diska (mm)540
Broj zubaca20
Širina (mm)840
Visina (mm)920
Dužina (mm)630
Težina (kg)175
Broj proizvodaA438282


AVANTVitlo
Max. vučna sila (kp)1000
Max. brzina namotaja0,5 m/s @ 20 l/min (preporučeni protok ulja)
Dužina žice (m)30
Težina (kg)105
Broj proizvoda A36960


AVANTŠkare za stabla
Promjer stabla (mm)max. 190
Otvaranje grabila (mm)770
Težina (kg)110
Broj proizvodaA35831


AVANTGrabilica za trupce za teške uvjete
Širina (mm)845
Visina (mm)990
Težina (kg)180
Broj proizvodaA415691


AVANTGrabilica za trupce
Max. promjer za zagrabiti (mm)Ø 900
Min. promjer za zagrabiti (mm)Ø 180
Težina (kg)50
Broj proizvodaA33503


AVANTGrabilica za drvo
Vrsta rotacijeSlobodna rotacijaHidraulička rotacija
Promjer za zagrabiti (mm)12231223
Područje zahvaćanja (m2)0,160,16
Težina (kg)116136
Broj proizvodaA37457A37456


AVANTGrabilica za drvo za teške uvjete
Vrsta rotacijeHidraulička rotacija
Promjer za zagrabiti (mm)1340
Područje zahvaćanja (m2)0,2
Težina (kg)280
Broj proizvoda A438973


AVANTRezač/cjepač trupaca
Max. promjer klade (mm)300
Max. dužina klade450
Prirubnica pile13"
Max. sila cijepanja/rezanje (tone)5,6
Dužina transportne trake (m)2,3
Težina (kg)310
Težina, transporter za istovar (kg)75
Broj proizvoda s ladicom za hvatanjeA441909
Broj proizvoda s transporterom za istovarA441910


AVANTUsitnjavač drva CH100
Max wood diameter (mm)100
Chip lenght (mm)~12
Chipping drumHidraulički motor s izravnim pogonom
Chute turn180 stupnjeva (može se montirati za izbacivanje udesno ili ulijevo)
Weight (kg)210
Product numberA415436


AVANTUsitnjavač drva CH180
Chip lenght (mm)12
Max wood diameter (mm)180
Number of blades4
Feeding systemhydraulic, Smart Feed
Discharge chute rotationmanual, 290°
Weight (kg)380
Product number A441997