PMT logo

Snažan učinak i optimalan sadržaj suhe tvari

Snažan učinak i optimalan sadržaj suhe tvari karakteristike su BAUER separatora. Njihova duga trajnost dovode do dugogodišnjeg iskustva, savršenog tehničkog dizajna i korištenja visokokvalitetnih materijala. To nas čini tehnološkim liderom u ovom području.

Na temelju našeg sustava osiguranja kvalitete ISO9001 i stalnog razvoja svih naših komponenti, Bauer proizvodi proizvode samo po najvišim standardima.

Bauer separatori

Odvajanje štedi novac

Odvajanje stoji na čelu upravljanja tekućim gnojivom. To je početna točka kasnije smislene pripreme tekućeg gnojiva. Nakon razdvajanja na čvrste i tekuće medije, postoje mnoge korisne mogućnosti za daljnju obradu. Na primjer, odvojeni čvrsti dio danas se koristi za proizvodnju komposta. Tekuće gnojivo zauzvrat osigurava pouzdan rast na poljima tijekom svake vegetacijske sezone. Zamjenjuje kemijsko gnojivo radi uštede novca, smanjuje utjecaj na okoliš i promiče zdravlje životinja.

Niži troškovi, bolje zdravlje životinja – BAUER.

BAUER SEPARATOR pretvara stajsko gnojivo u vrijedno gnojivo

  • Potpuno automatsko odvajanje – to znači razdvajanje kaše na tekuću i čvrstu frakciju – nudi velike prednosti.
  • Preostala rijetka kaša može se distribuirati u bilo koje vrijeme bez ikakvih sofisticiranih tehnika homogenizacije.
  • Čvrstu frakciju bez mirisa lako je pohraniti bez ikakvih problema

Ekonomično korištenje postojećih resursa uz suvremene tehnologije.

Farme s visokom koncentracijom životinja suočene su s velikim problemima zbog velikih količina gnojiva. To se posebno odnosi na farme s visokim zalihama po jedinici i površini. Postojeći zakonski zahtjevi pogoršavaju situaciju. Uobičajeni sustavi upravljanja stajskim gnojivom dugotrajni su, radno intenzivni i također mogu zahtijevati ogromna ulaganja.

Visoka ekonomska učinkovitost

Odvajanje gnojiva idealno je rješenje za farme s velikom populacijom životinja i malim distribucijskim područjima. Smanjuje zahtjeve za skladišnim kapacitetom do 30%. Specifičnim korištenjem hranjivih tvari tekuće i čvrste frakcije mogu se uštedjeti mineralna gnojiva. Dodatna zarada je moguća prodajom krute tvari malim vrtlarima, na primjer, ili kao osnova komposta za hortikulturna gospodarstva.

Video prezentacija

Želite više informacija?

Preuzimanje brošure