PMT logo

Rapid sijačice

Vaderstad Rapid 300-400

Impresivni rezultati u svim uvjetima

Rapid je univerzalna sijačica koja provodi predsjetvenu pripremu, ravnanje, sjetvu i rekonsolidaciju u jednom prohodu. Njezin dizajn nudi pouzdanu sjetvu pri visokim brzinama rada. Njezin kapacitet nudi mogućnosti za optimalno planiranje. Direktna sjetva, reducirana obrada ili konvencionalna obrada - Rapid stvara izuzetan rezultat sjetve u svim uvjetima.

Štedi vrijeme, gorivo i vlagu u tlu

Odrađujući nekoliko radnih operacija u jednom prohodu, sijačica Rapid smanjuje broj radnih operacija u polju. Time se štedi vrijeme, smanjuju se ulazni troškovi proizvodnje i čuva se vlaga u tlu.

Agresivni sijaći diskovi dodaju intenzitet

Jedna od jedinstvenih odlika Rapid ulagača uz sijaći disk je obrada tla, s obzirom da daju dodatan intenzitet pripremi tla koju provode prednji alati za obradu tla.

Više pripreme tla tijekom sjetve znači manje potrebnih prohoda za pripremu. Manje prohoda čuva vlagu u tlu i održava strukturu tla čime se maksimalizira potencijal biljke.

X-disk - Ravno kretanje za maksimalan učinak

Za imati potpunu kontrolu nad sjetvom veoma je važno da se sijačica kreće ravno iza traktora. Nešto što je posebno važno u brdovitijim područjima.

Zbog x-diska postavljenog na prednjim alatima za obradu tla Rapid će se uvijek kretati u ravnoj liniji iza traktora. Väderstadov x-disk je izuzetno značajan kako bi se iskoristio puni potencijal GPS ili RTK sustava na traktoru.

Direktna sjetva

Zahvaljujući snažnim prednjim alatima za obradu i visokom pritisku ulagača, Rapid može sijati direktno u biljne ostatke kada je potrebno.

Direktna sjetva drastično smanjuje troškove i čuva vlagu u tlu.

Minimalna obrada

Ulagači postavljeni uz jedan disk velikog promjera omogućavaju Rapidu da se nosi s velikom količinom biljnih ostataka bez ugrožavanja kvalitetnog rezultata sjetve.

Rapid je idealan izbor za minimalnu obradu.

Konvencionalna obrada

Provodeći nekoliko operacija u jednom prohodu, Rapid čuva vlagu u tlu i efikasno ravna površinu.

To ga čini interesantnom alternativom sjetvenoj kombinaciji s rotodrljačom uz istovremeno veći raspon mogućeg područja korištenja.

Preciznost dubine u koju se možete pouzdati

Rapid je poznat po izvrsnom održavanju zadane dubine sjetve. Rezultat je vidljiv u ujednačenom nicanju, maksimalizirajući potencijal prinosa preko cijelog polja.

Briljantan sustav ulagača

Srce Rapida su njegovi jedinstveni ulagači koji surađuju zajedno sa packer kotačima. Rapid ima briljantan sustav kontrole dubine, podesiv iz kabine traktora.

Odlični uvjeti za rast

Svaki sjetveni disk uz Rapidov sjetveni ulagač stvara čistu brazdu za sjeme agresivno urezujući u čvrsto dno obrađene površine. To stvara okruženje s nekoliko važnih koristi za rast sjemena.

125 mm razmak između redova za maksimalni prinos

  1. Konkurentnost - Uži razmak između redova omogućava usjevu znatno višu konkurentnost protiv korova. To je posebno važno s obzirom da se povećava broj korova koji su sve otporniji na herbicide. Istraživanje pokazuje da 125 mm razmak između redova rezultira sa 20% manje korova u odnosu na 150 mm razmak između redova.
  2. Distribucija sklopa - 125 mm razmak između redova omogućava bolju distribuciju sklopa dozvoljavajući veći razmak između biljaka u istom redu. Smanjuje se pritisak gljivičnih oboljenja.
  3. Uski gornji prorez - S obzirom da se uži redovi prije zatvaraju, evaporacija se smanjuje u vrijeme kada je pristup vlagi najvažniji.

Rekonsolidacija nakon postavljanja sjemena

Rapid je opremljen s velikim i širokim packer kotačima koji primjenjuju jaku rekonsolidaciju čime sijačica ima sposobnost da uvijek zatvori brazdu sa sjemenom. Težina je posebno potrebna kada se sije duboko, radi na teškim tlima ili u direktnoj sjetvi.

Kombinirana sjetva osigurava uspjeh

Rapid dolazi u izvedbama s i bez ulaganja gnojiva u sjetvi. Postavljanje hranjiva tijekom sjetve omogućava brži i pouzdaniji efekt gnojidbe. S obzirom da se gnojivo postavlja u vlažno tlo manje je ovisnosti o kiši te se samim time istovremeno osiguravaju veći prinosi i bolja efikasnost pri korištenju hranjiva. Time se smanjuju troškovi uspostave usjeva uz zadržavanje visokih prinosa.

BioDrill - Više kultura u jednom prohodu

Opremanjem Rapida s BioDrill sjetvenim spremnikom, sitnozrnati usjevi kao što su zelena gnojidba ili leguminoze mogu biti istovremeno usijavani uz glavni usjev. Ploče za rasipanje ujednačeno distribuiraju sjeme ispred packer kotača, osiguravajući dobar kontakt između sjemena i tla. BioDrill omogućava izvrsne uvjete za sitnozrnate usjeve smanjujući troškove sjetve i istovremeno zadržavajući vlagu u tlu.

Seed Eye

Preciznost i performanse u fokusu

Seed Eye

Jedinstveni Väderstad SeedEye senzori omogućavaju uvid s preciznošću do svakog pojedinačnog kvadratnog metra na polju. S pristupom točnim podacima dovoljno ste informirani da možete donositi odluke za povećanje efikasnosti i maksimiziranje rezultata u svojoj proizvodnji.

Zainteresirani za suradnju?

Preuzimanje brošure