PMT logo

Nenadmašna preciznost pri veoma visokim brzinamaVaderstad Tempo

Povećajte potencijal vaših usjeva

Svaka komponenta na Tempo sijačici je napravljena da uvijek osigura jednaki start za svako sjeme. Bez obzira na brzinu - bez obzira na uvjete na polju. Ujednačeno ulaganje sjemena osigurava da usjev dozrijeva u isto vrijeme i samim time je vjerojatnije da će ostvariti svoj puni potencijal.

Nenadmašna preciznost

Tempo sijačice omogućavaju održavanje točnog razmaka između posijanog sjemena u redu, ujednačenu dubinu i bez preklapanja na uvratinama.

Uz to, preciznost sjetve je uvijek jednaka neovisno o vanjskim utjecajima kao što su brzina, vibracije, padine ili varirajući uvjeti u polju.

Rad sa pozitivnim zrakom

Tempo sijaće kućište koristi pozitivni zrak da svako sjeme pronađe svoje mjesto na rotirajućoj sjetvenoj ploči, jedan po jedan. Kako bi se osigurala vrhunske performanse, tri singulatora za sjeme na vrhu sjetvenog kućišta miču višak sjemena na ploči.

Ništa se ne ostavlja slučaju

Kada sjeme dođe do sjetvene cijevi, prekida se dovod zraka kako bi se sjeme precizno stavilo u sjetvenu cijev. Tada strujanje zraka ponovno preuzima kontrolu i ispucava sjeme u zemlju. S obzirom da tada svo sjeme ima isto vrijeme transporta od sjetvenog aparata do brazde sa sjemenom, preciznost je osigurana. U Väderstadu tu tehnologiju zovemo PowerShoot tehnologija.

Napuštajući kratku sjetvenu cijev, svako sjeme se nježno zaustavlja s kotačem za pritiskanje sjemena. Time se osigurava optimalan kontakt sjemena s tlom na željenoj dubini sjetve.

Najviša preciznost u svim dimenzijama

Preciznost sjetve Tempo

Preciznost unutar reda

Tempo sjetveni aparat zajedno s PowerShoot tehnologijom osigurava da je svako sjeme postavljeno jedno do drugoga u sjetvenoj brazdi uz izuzetnu preciznost.

Osiguravajući jednaki razmak biljaka, bez preskoka i duplih zrna, Tempo pruža izuzetno visoku preciznost u redu. To znači da sve biljke od početka imaju jednake uvjete za razvoj.

Preciznost dubine

Tempo sijačica veoma jake strukture dizajna transferira veliki pritisak do sjetvenih redova. Zajedno s ostalim komponentama, to osigurava stabilnu vožnju s održavanjem željene dubine sjetve u svim uvjetima.

Točna preciznost dubine sjetve vodi do ujednačenog nicanja, što zauzvrat pridonosi snažnom i zdravom rastu usjeva s velikim potencijalom prinosa.

Preciznost završetaka redova

Svaki sjetveni red na Tempo sijačici je elektronski pogonjen čime se omogućava GPS kontrolirano gašenje pojedinačnih redova.

Eliminiranjem preklapanja na uvratinama i nepravilnim dijelovima polja, izbjegava se potencijalni gubitak prinosa te se istovremeno smanjuju troškovi sjetve za 5-10%. Tempo omogućava sekcijsku kontrolu sjemena, gnojiva i mikrogranulata.

Brzina nije problem

Tempo sijaći aparat se izdiže iznad ostalih. Zahvaljujući PowerShoot tehnologiji koja koristi pritisak zraka da održava punu kontrolu sjemena sve do tla, gravitacija, vibracije i nagibi su izbačeni iz jednadžbe. Stoga, brzina nije problem za Tempo.

Prednosti brze sjetve

Brza sjetva osigurava nekoliko koristi. S obzirom da se veća površina može pokriti sa istom radnom širinom uz istovremeno poboljšavanje preciznosti, nekoliko je načina za povećanje profitabilnosti.

1. Kada planiranje vremena znači sve 

Uobičajeno je da su idealni vremenski uvjeti za sjetvu kratki. U nekim godinama ekstremni vremenski uvjeti dodatno limitiraju vrijeme za sjetvu. Sjetva u optimalnim uvjetima osigurava idealnu temperaturu i vlagu u tlu za posijani usjev. Bilo kakva odgoda smanjuje potencijal prinosa.

2. Povećana efikasnost u polju

Sjetvom pri visokim brzinama kapacitet sijačice se povećava. Stoga manja sijačica može pokriti istu površinu kao i sijačica većeg zahvata. Na taj način imate dodatnu korisnost od efikasnosti u polju kao i potrebnu nižu vučnu snagu traktora.

3. Jedna sijačica umjesto dvije

Visoka brzina sjetve znači da se više hektara može pokriti sa manje sjetvenih redova. Time se drastično smanjuju troškovi samoga stroja ali isto tako u nekim uvjetima može značiti i uštedu jednog traktora i jednog vozača.

Power Shoot

Ključ za visoku brzinu sjetve

Patentirana PowerShoot tehnologija omogućava Tempo sijačicama da se ističu iznad ostalih sijačica.

Na klasičnim, konvencionalnim sijačicama, sjeme slobodnim padom pada od sjetvenog aparata kroz sijaću cijev do zemlje. Kada se vibracije povećaju sa povećanjem brzine rada, sjeme se odbija od jedne do druge strane sjetvene cijevi i samim time se gubi veliki dio preciznosti sjetvenog aparata. To je jedan od razloga zašto su mnoge sijačice limitirane sa niskom brzinom kretanja.

PowerShoot tehnologija koristi pozitivni zrak za ispucavanje sjemena brzinama od 50 km/h kroz kratku sjetvenu cijev. Stoga Tempo sijačica ima punu kontrolu preciznosti svakog sjemena, od sjetvenog spremnika sve do sjetvene brazde.

Potpuna kontrola. Uvijek

Tempo donosi modernu tehnologiju na polje. Svaki Tempo sjetveni red je individualno elektronski pogonjen i kroz Väderstad E-Control upravljanje uspostavlja se komunikacija u realnom vremenu između sijačice, traktora i vas kao vozača. Elektronski sustav sijačice osigurava performanse i vi imate koristi od jednostavnog načina daljinskog rukovanja kao i od detaljnog praćenje sjetve te potpune kontrole nad radom sijačice.

Potpuna raznovrsnost

Važna odlika Tempo sijačice je mogućnost prilagodbe na različite zahtjeve na istom gospodarstvu. Jednostavnom promjenom razmaka između redova, podešavanjem broja redova ili promjene sa jednog usjeva ili polja na drugo, možete dodatno povećati iskoristivost i kapacitet svoje sijačice.

Vaderstad Tempo - veliki izbor usjeva

Jedna sijačica - više različitih usjeva

Kukuruz, šećerna repa, soja, suncokret, uljana repica, pamuk, sirak i još mnogo više - Tempo je sposoban sijati velik izbor usjeva s izvrsnim rezultatima.

Jednostavnom promjenom razmaka između redova i podešavanjem sijačice za različite usjeve, Tempo nudi veliku raznovrsnost na gospodarstvu. Rezultat je povećana efikasnost i minimalni troškovi stroja po hektaru. U nekim slučajevima Tempo može zamijeniti dva stroja na gospodarstvu.

Dizajniran za brzo rukovanje

Glavna postavka za podesiti kod promjene usjeva je promijeniti sjetvene ploče u rednim jedinicama. Promjena sjetvenih ploča se lagano provodi kroz nekoliko sekundi bez potrebe za ikakvim dodatnim alatom.

Kod pražnjenja spremnika i sjetvenog aparata od prethodnog sjemena, lagano podesiva ručka otvora osigurava najbolje rezultate.

Ulaganja gnojiva uz visoku brzinu kretanja

Precizno postavljeno gnojivo tijekom sjetve omogućava sjemenu pristup hranjivim tvarima kada ga najviše treba. Time se povećava prinos i efikasnost upotrebe gnojiva dok se istovremeno smanjuje broj prohoda na polju.

Izdržljivi ulagači gnojiva

Tempo može biti opremljen sa spremnikom za gnojivo i diskosnim ulagačima gnojiva. Gnojivo se može koristiti ovisno o potrebama, po pitanju postavljanja u odnosu na biljku i po pitanju dubine.

Ulagači gnojiva su postavljeni uz opruge i mogu primijeniti silu pritiska do 150 kg. Time se povećava efikasnost primjene gnojiva i povećava potencijal prinosa te istovremeno smanjuje broj prohoda na polju.

Sekcijska kontrola štedi gnojivo

Tempo sustav raspodjele gnojiva omogućava sekcijsko gašenje na većini modela. Neki modeli i na svakom pojedinačnom redu. Time se održava preciznost u primjeni na poljima nepravilnog oblika i omogućavaju jednaki uvjeti za biljke.

Optimalni prinos uz varijabilnu normu

Elektronski motori omogućavaju varijabilnu normu gnojiva nudeći veći prinos uz jednaku količinu gnojiva.

Precizna aplikacija mikrogranula

Spremnik za mikrogranulate s ulagačem i mehanizmom za raspodjelu omogućava upotrebu pesticida, startnog gnojiva ili zaštite protiv puževa istovremeno tijekom sjetve. Mikrogranule mogu biti postavljene ili iznad sjemena u brazdi sa sjemenom ili na površinu zemlje.

Individualni elektronski pogoni na svakom od mehanizama za raspodjelu mikrogranula omogućava gašenje svakog pojedinačnog reda mikrogranula zajedno sa sjemenom i gnojivom. Time se štedi na troškovima i maksimizira rezultat.

Vaderstad Tempo - visoka preciznost

Video prezentacija

Želite više informacija?

Preuzimanje brošure